Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, bazı basın yayın organlarında kendisi hakkında çıkan iddialar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Dilovası Belediyesi ve kendisi hakkında son günlerde basın ve yayın organlarında yapılan haberlerin tamamen uydurma ve yalan olduğunun belirten Başkan Ali Toltar açıklamasının devamında şöyle konuştu: “İddia sahibi ile haberin çıkmasının ardından yapılan görüşmede kendisinin kesinlikle böyle bir açıklama da bulunmadığını ifade etmesine karşın sahte hesaplar üzerinden tamamen yalan ve yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmak habercilik ilkeleriyle bağdaşmayacağını düşünüyorum. İlkeli habercilik haberin nereden, kimden geldiğine dikkat etmesini gerektirir. Yoksa yüzlerce sahte hesap açıp tutarsız iddialar ve iftiralarda bulunmak çok kolaydır. Bir önceki dönem yapılan ihalenin 3 yıllığına 4,5 milyon liraya verildiği ifade edilmektedir. Ancak işin başlamasıyla birlikte bu rakam ciddi oranda artmış ve artması da normaldir. Geçtiğimiz dönem yapılan 4,5 milyonluk ihale daha sonrasında ilk etapta yüzde 20 oranında artmış, daha sonra teknik donanımın da artması ile 4,5 milyon denilen rakam sonraları yapılan ilave personel ve teknik donanım ile 20 milyona yaklaşmıştır. Yani 3 yıllığına 4,5 milyon değil 20 milyona yakın bir meblağda yapılmıştır. Biz göreve geldiğimizde geçmişte köy statüsünde olan köylerimiz tamamen bizim kontrolümüz altına girmiş ve mahallemiz olarak hizmet etme görevi belediyemize verilmiştir. Buda ilçemize hemen hemen her alanda yüzde 40 bir ek maliyet getirmiştir."

"Bu normal olarak ta temizlik ihalemize de yansımıştır. Bu ihaleye yansıması personel artırımı ve araç sayısı artırımını da beraberinde getirmiştir. O zaman ihale koşullarında benzin rakamı ile şimdiki rakam arasında yüzde 50 oranında artış olmuştur. Göreve geldiğimizde özellikle temizlik işlerinde çalışan personelimizin maaşlarında iyileştirmeler yaptık. Asgari ücret alan personelimizin rakamlarını neredeyse yüzde 50 oranında artış sağlayarak onların emeklerinin hakkını vermeye çalıştık. İhaleye 16 ayrı firma teklif vermiş ve yapılan açık ihaleyi firma 36.600 binTL bedelle almıştır. Yapılan ihalemizde yasa dışı kanun dışı herhangi bir uygulama olmamış aksine her türlü denetime açık bir şekilde yapılmıştır. Ayrıca ülkemiz bir hukuk devletidir. Yapılan tüm ihaleler Sayıştay denetimine tabidir."

"Bu firma bizden öncede 3 dönemdir Dilovası Belediyesi ile çalışmaktadır. MHP döneminde dahi temizlik işlerini bu firma yapmıştır Aksine hiçbir aile bağımız yoktur. Son olarak bazı temizlik ihaleleriyle ilgili bazı örneklerde vermek istiyorum. Mesela Kartepe Belediyesi 3 yıllığına 35 milyon liraya ihale etmiştir. Başiskele Belediyesi 2,5 yıllığına 12 milyona ihale etmiştir. Bizim 5 yılda ödeyeceğimiz parayı Gebze Belediyesi neredeyse bir yılda ödüyor. Makam aracı hakkında yine ipe sapa gelmez iddialar yapılmış. Bir önceki dönemde işleyiş nasılsa bizde de aynıdır. Kısacası aynı şartlarda devam etmişizdir. Bunlar tamamen çamur at izi kalsın mantığı ile yapılan iftiralardır. Ve bu iddiaların sahibi de kendisi böyle bir açıklamayı yapmadığını ve haberinin olmadığını söylemiştir. Kısacası sahte hesaplar üzerinden, tamamen saçma bir haber servis edilmiştir. Bizi üzen bu tür çirkin iddiaları ciddi gazetecilik anlayışına yakışmayacak bir şekilde haber malzemesi olmasıdır.”