Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, ilçede yaşayan Engelli vatandaşlarla yemek programında bir araya geldi.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, engelli vatandaşlar ve aileleri ile birlikte yemek programın da bir araya geldi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile Tavşancıl’da bir restaurantda organize edilen programa, Başkan Toltar’ın yanısıra Dilovası Kaymakamı Hulusi Şanin, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, Pendik Engelliler Spor Kulübü-Ampute Futbol Takımı Başkanı Osman Bozanlı, Gebze Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Şafak, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kent Konseyi Engelliler Meclisi yönetimi ve engelli vatandaşlar ile birlikte aileleri katıldı. Yemekte katılımcılara seslenen Başkan Toltar, engelli vatandaşların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Göreve geldikleri günden bu güne kadar engelli vatandaşların yaşam şartlarında rahatlama olması için çalışmalarının olduğunu belirten Başkan Toltar daha sonra şöyle devam etti: “Her insan bir engelli adayıdır. Bu bilinci ile engelli kardeşlerimizin daha iyi şartlarda yaşamaları için normal bir hayat sürebilmeleri için öncelikle toplumsal duyarlılığın oluşturulması gerekmektedir. Engelli kardeşlerimiz ile ilgili sorunlar: ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların yani hepimizin ortak sorunudur. Yerel Belediye olarak bizimde olmazsa olmazımız engelli kardeşlerimizi daha iyi şartlarla buluşturmaktır. İmkanlarımız doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına koşmanın mutluluğu ile maddi ve manevi destekte bulunuyoruz, bulunmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bir gün değil her gün kıymetinizi biliyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum” dedi.

Programda, Yeliz Yiğit’in engellilere yönelik yazdığı şiirini ve şarkısını okumasının ardından Cihan Akboğa’nın seslendirdiği şarkılar ile engelli vatandaşlar ve aileleri doyasıya eğlendiler.