KOCAELİ(İHA) – Dilovası Belediye Başkanı ali Toltar, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından bilinçli ilaç kullanımı ve organ bağışı için açılan standa giderek kampanyaya destek verdi.

Dilovası İlçe Sağlık Müdürlüğü “Organ bağışı ve akılcı ilaç ve antibiyotik kullanımı” konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için Dilovası Belediyesi önünde stant açtı. Özellikle öğrencilerin ve gençlerin bilinçlenmesi için açılan standa Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve AK Parti Dilovası İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut ile belediye meclis üyeleri Cemil Daşdemir, Recep Laç ile Halit Ekici’de katıldı.

Açılan stantta Dilovası İlçe Sağlık Müdürü Dr. Vanda Şirin’den organ bağışı ve akılcı ilaç ve antibiyotik kullanımı hakkında bilgiler alan Başkan Toltar ve Başkan Akbulut ile beraberindekiler düzenlenen çalışmaya destek vererek organ bağışı konusunda destek verdiler.

Organ bağışı konusunda açıklamalarda bulunan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “İnsanlığa faydalı olmanın en güzel ve en etkili yollarından birinin organ bağışında bulunmaktan geçmektedir. Bu konuda toplum olarak bir takım ön yargılarımız var. Sağlık birimleri ve din adamlarımız tarafından vatandaşlarımıza organ bağışının öneminin çok iyi işlenmesi gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın organ bağışı konusuyla ilgili görüşü organ naklinin caiz olduğu yönündedir. Zaruret halinde her türlü sakıncalı şeyin helal kılındığını vatandaşlarımızın bilmesi gerekmektedir. Bir insanın hayatı organ bağışına bağlıysa kişiye organ nakli yapılabilir. Vatandaşlarımıza organ bağışının dini boyutunun vatandaşlarımıza güzel bir şekilde anlatılması gerekmektedir. Ülkemizde organ nakliyle sağlığına kavuşmayı bekleyen insanlarımızı unutmamamız gerekiyor. Organlarını bağışlayarak organ nakli bekleyen insanlarımıza bir yaşam umudu veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğümüzü de bu konudaki çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz” dedi.