Kartepe Belediyesi Başkanı Hüseyin Üzülmez, Tarihi Kentler Birliği’nin İspanya’da düzenlediği teknik inceleme programı kapsamında Endülüs Bölgesi’nde temaslarda bulunuyor.

16-19 Ekim 2014 tarihleri arasında İspanya’nın Sevilla, Granada ve Cordoba kentlerinde gerçekleşen programa Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da katıldı. Endülüs Bölgesi’ndeki teknik inceleme programının ilk gününü Sevilla’da geçiren Tarihi Kentler Birliği üyesi belediye başkanları ikinci günü de Cordoba’da inceleme ve temaslarda bulundular. Üçüncü gün Granada da bulunacak heyet dördüncü gün olan 19 Ekim Pazar akşamı ise dönüşe geçecek.

İspanya’nın tarihi yapıları ile meşhur olan kentlerinde incelemelerde bulunan başkanlar, bu gezi ile tarihi yapıların turizm ve kültür birikimlerini yerinde görüp tanıma imkanı buldular. Tarihi ve kültürel mirasın korunması ve yaşatılması çalışmalarını gerçekleştirmiş olan Endülüs Bölgesi’nde teknik inceleme gezisinde Tarihi Kentler Birliği üyesi başkanlar şehir turları kapsamında Müslüman mahallesi Albaicin Tepesi’ni ve Elhamra Sarayı gibi yapıları da görme imkanı buldular.

Tarihi Kentler Birliği’nin daveti üzerine; tarihi, doğal ve kültürel dokunun korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması çalışmaları kapsamında önemli temaslarda bulunduklarını kaydeden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, bilgi ve tecrübe transferi sağladıklarını kaydetti. Kartepe Belediyesi ve Kartepe ilçesini uluslararası düzeyde tanıtmaya çalıştıklarını belirten Başkan Üzülmez, bunun yanı sıra turizm konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde de iş birliği temaslarında bulunduklarını ifade etti.