Körfez Belediye Başkan Yarcısı Faruk Denli, Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Hereke Ordulular Derneği’nde düzenlenen mevlut programına katıldı.

Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında mevlut programı düzenleyen Hereke Ordulular Derneği, Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı Faruk Denli ve beraberindeki heyeti ağırladı. Dernek binasında düzenlenen ve Dernek Başkanı Vedat İçsezgi’nin ev sahipliğini yaptığı mevlit programına, Körfez Belediye Başkan yardımcısı Faruk Denli’nin yanısıra Kışladüzü Mahalle Muhtarı Süleyman Mutlu, Gümüşhaneliler Dernek Vakfı Başkanı Hamit Örgüç, Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Selami Örgüç, Erzurumlular Dernek Başkanı Ergün Tunç, Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi Siyasal Bilimler Komisyon Başkanı Oğuzhan Kuzu, Körfez Kent Konseyi Başkanı Hakan Tosun katıldı.

400 kişinin katıldığı programda konuşan Dernek Başkanı Vedat İçsezgi, “Muharrem ayı ve aşure günü tüm insanlığı ve Müslümanları etkileyen önemli olaylar içerir. Bu sebeple Muharremin bereketinden istifade edilmeli, önemsenmelidir” dedi.

Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli ise yaptığı konuşmada, “Aşure ayı bir zorunluluk ve ibadet değildir. Maksat bir şekilde ikramda bulunulup, insanları sevindirmek, dualarını almak ve Müslümanların kaynaşmasını sağlamaktır. Hereke Ordulular Derneği mevlut okutarak muharrem ayı çerçevesinde ilçemizde kardeşliğin gelişmesine katkıda bulunmuştur. Bu davranışlarından dolayı dernek yönetici ve üyelerini gönülden kutluyorum" şeklinde konuştu.