İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getiren Uçan ailesini ziyaret etti.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kutsal topraklarda hac vazifelerini tamamlayıp evlerine dönen Zikri Uçan ve aynı zamanda Başkan Doğan’ın da ablası olan emekli öğretmen Türkan Uçan’ı ziyaret ettiler. Ziyarette başkanlara, Belediye meclis üyesi İbrahim Elgin, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, çiftin kızları Seda Uçan Oruç ve Sinem Uçan da eşlik ettiler. Hac görevini yerine getirmenin ve kutsal topraklara ayak basmanın heyecanını hala yaşadıklarını belirten çift, yaşadıkları manevi duyguları misafirleriyle paylaştılar.

Haccın renk, dil, ırk, ülke, kültür, makam ve mevki farkı gözetmeksizin aynı amaç ve gayeleri taşıyan milyonlarca Müslüman’ı bir araya getirerek eşitlik ve kardeşliğin çok canlı bir tablosunu oluşturduğunu ifade eden Doğan, “Paylaşmanın, hoşgörünün, güzelliklerin yaşandığı kutsal topraklardan, ibadetlerinizi yerine getirerek sağlıklı bir şekilde dönmeniz, bizleri de mutlu etti. Ne mutlu sizlere ki bu ibadetinizi yerine getirdiniz. Allah haccınızı kabul eylesin” dedi.

Ucan çiftini tebrik eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, “Allah herkese nasip etsin inşallah. Rabbim, kendilerinin Haccını mebrur dualarını kabul eylesin inşallah” şeklinde konuştu.

Ziyaretleri için Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür eden Uçan ailesi, misafirlerine hurma ve zemzem suyu ikramında bulundular.