Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürlüğü’ne atanan Hayri Beşer, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürlüğü görevine atanan Hayri Beşer’i makamında ağırladı. Beşer’e yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Karaosmanoğlu, basının demokrasinin ve Cumhuriyetin vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurguladı. Halkın doğru ve tarafsız haber alma hakkı olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, Basın İlan Kurumu’nun da resmi ilanların yayınlanmasında önemli bir görev aldığını söyledi.

1972 yılında Trabzon’un Yomra ilçesine doğdu. 1977 yılında ailece İzmit’in Maşukiye beldesine taşındı. Sırasıyla Maşukiye İlkokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İlişim Fakültesi’ni bitirdi. Üniversite eğitimi sırasında Almanya’ya giden, burada hem yabancı dil eğitimi gören hem de amatör olarak futbol oynayan Beşer, bir yılın sonunda Türkiye’ye döndü. Son olarak ulusal bir gazetede birinci sayfa editörü ve spor yazarı olarak görev yapan Beşer, Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürlüğü görevine atandı.