Beyaz Kalpler öğrencileri, İstanbul’da Miniatürk, Panaroma 1453, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya ve Sultanahmet Camii’ni ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün Kocaeli’de 12-18 yaş aralığındaki çocuklar için kurduğu Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’nin öğrencileri, düzenlenen İstanbul gezisiyle tarihi yerleri gezdi.

Beyaz Kalpler öğrencileri ilk olarak, dünyanın en geniş alan üzerine kurulu “Büyük ülkenin küçük bir modeli” yurt içindeki tarihi eser minyatür boydaki heykellerinin sergilendiği “Miniatürk”ü ziyaret etti.

Öğrenciler, daha sonra Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin mehter marşları, at kişnemeleri, top sesleriyle çeşitlendirilmiş efektleri ve büyüleyici görseli ile sergilendiği “Panaroma 1453” isimli panaromik müzeyi gezdi. Sultan 1. Ahmet tarafından büyük usta Mimar Sinan’ın kalfası Sedefkar Mehmet Ağa’ya imar ettirilen 17.yüzyılın muhteşem eseri Sultanahmet Camii’nin yanı sıra Ayasofya, Dikilitaş, Yerebatan Sarnıcı da ziyaret etti.

Mevsim kış olmasına karşın güneşli ve açık bir hava olması vesilesiyle öğrenciler keyifli ve güzel bir gezi yaşadı. Gün sonunda Üsküdar’da medfun İstanbul’un manevi mimarlarından Aziz Mahmut Hüdai’nin türbesi ziyaret edildi ve burada akşam yemeği yenildi. Öğrenciler böyle bir geziye imkan sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. Çok güzel bir gün geçirdiklerini söyleyen öğrenciler, ‘’Panaroma’ya hayran kaldık, kendimizi savaşta gibi hissettik. Miniatürk ve Sultanahmet de çok güzeldi.Yerebatan’a da hayran kaldık. Yeni yerler gördük, yeni şeyler öğrendik’’ dedi.