Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievi öğrencileri Kandıra Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Hayvan Hakları Günü çerçevesinde gerçekleştirilen ziyarette, çocuklar hayvan hakları ve korunmalarına yönelik önemli bilgiler edindi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra da bulunan ve hijyenik koşullarda hizmet veren Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin geçtiğimiz hafta önemli misafirleri vardı. Büyükşehir Belediyesi Akçakoca Bilgi Evi öğrencileri, Havyan hakları Günü’nde bakım ve rehabilitasyon merkezine bir gezi düzenledi. Barınakta yaşayan hayvanları seven çocuklar onlarla yakından ilgilenme ve yaşadıkları ortamı inceleme fırsatı buldular. Hayvanların da insanlar gibi birer canlı olduğu ve onların da hakları olduğunu yetkililerden dinleyen çocuklar, bu çerçevede 1978 yılında Birleşmiş Milletler tarafından imzalanan Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi ile ilgili de bilgi edindi. Çocuklara ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’ndeki sokak hayvanlarına yönelik birçok çalışması olduğu anlatıldı.

Keyifli olduğu kadar, eğitici bir gün geçiren Bilgi Evi öğrencileri duyarlı davranışlarıyla dikkat çekti. Barınakta köpeklere uygulanan tedavi ve eğitim yöntemleri hakkında da bilgilendirilen çocuklar barınaktaki köpekleri kendi elleriyle beslemenin mutluluğuyla gezilerini tamamladılar.