İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri öğrencilerine Su Tasarrufu ve Çevre Bilinci konulu seminerler verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ortak gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bilgi Evi öğrencilerine “Su tasarrufu ve Çevre Bilinci” farkındalığı oluşturmak amacıyla seminer gerçekleştirildi. Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, İSU Derince Şube Müdürü Celal Civelek, İSU Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir Bilgi Evi öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri katıldı.

İSU Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir konuşmacı olarak katıldığı seminerde, çocuklara su tasarrufu ile bilgiler verdi. Demir öğrencilere son zamanlarda dünya genelinde su kaynaklarının giderek azalması ve kuraklığın artması konusuna dikkat çekerek, çocukların su tasarrufunu her yerde, her koşulda alışkanlık haline getirmeleri yönünde tavsiyeler verdi.

Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminerde öğrenciler çevre bilinci ve su tasarrufunu eğlenerek öğrenme fırsatı buldular. Oyun İstasyonu adlı tiyatro grubu sergiledikleri oyunda öğrencileri oyuna bizzat dahil ederek hem eğlenerek öğrenmelerini sağladılar. Kocaeli genelindeki tüm Bilgi Evi öğrencilerine verilmesi planlanan bu seminerler, önümüzdeki günlerde İzmit bölgesindeki Bilgi Evleri öğrencileri için gerçekleştirilecek.