İzmit Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği bisiklet eğitimleri, okulların açılmasıyla birlikte tekrar başladı.

İzmit Belediyesi’ne ait Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki bisiklet eğitim pistinde öğrencilere önce teorik olarak bisiklet tanıtılıyor ardından da pratik eğitim veriliyor. Orta okul 1. sınıf öğrencilerine yönelik eğitimleri bisiklet antrenörleri Kübra Alşengi ile Mehmet Bozdemir’in verdiği öğrenildi.

Öğrencilerin okullarından otobüslerle alınıp eğitim pistine getirildiği, buradaki eğitimin ardından tekrar okullarına bırakıldığı kaydedildi. Neşe içinde geçen eğitim sonunda çocuklar hem bisikleti tanıyıp kullanma kurallarını öğreniyor hem de eğitim sonunda belge alıyorlar. İzmit Belediyesi yetkilileri 4 yıl içinde 23 bin öğrenciye bisiklet eğitimi verildiğini belirterek, ”Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan bisiklet kullanımına büyük önem veriyor. 3 yıldan beri de öğrencilere ücretsiz bisiklet hediye ediliyor. Öğrenciler, bisikletlerini almadan önce mutlak eğitimden geçiriliyor. Bu sene de hedef en az 5 bin öğrenciye bisiklet eğitimi vermektir” dediler.

Yahya Kaptan Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencilerine de bisiklet eğitimi verildi. Öğrenciler, okul müdürü Hüseyin Gürkaş ve sınıf öğretmenleri Erhan Narin ile birlikte eğitim pistine gelerek uzman kişilerden önce bisikleti tanıdılar ardından da bisiklet kullanmanın kurallarını öğrendiler. Yetkililer, öğrencilerden bisiklet kullanırken kasklarını mutlaka takmaları gerektiğini söylediler. Yahya Kaptan Ortaokulu Müdürü Gürkaş, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan sayesinde çocukların bisiklet sevdalısı haline geldiğini ifade ederek, ”Böyle bir projeyi hayata geçirdiği için Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.