Gölcük, Kandıra, İzmit ve Gebze’deki Bilgievlerinde 3D yazıcılar faaliyete geçti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Bilgievlerine eğitim gören öğrencilerinin, en iyi şartlarda yetişmesi için tüm olanaklarını seferber ediyor. Öğrencilerinin teknolojinin gerisinde kalmadan eğitimlerine şekil vermesini isteyen Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bu kapsamda dört Bilgievine 3D yazıcılar kazandırdı. Bilgievi öğrencileri, 3D yazıcılar ile hayallerini somut materyallere çevirme olanağı yakalayacak.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 3D yazıcıları kullanımı ile ilgili olarak da Bilgievi eğitmenlerine kapsamlı bilgi verdi. Eğitimde, Bilgievi eğitmenlerine, 3D yazıcı teknolojisi ve çeşitleri, çıktı alma teknikleri ve tasarımlarda kullanılan araçlar hakkında geniş bilgi aktarıldı. Bilgilendirmenin ardından eğitmenlere uygulamalı eğitim de yaptırıldı.

Eğitim kapsamında ayrıca, 3 boyutlu çizim programlarının tanıtımı ve işlevi, kullanılacak araç kutusu ve fonksiyonlarının tanıtımı ve uygulaması, perspektif çizim, geometrik şekillerin çizimi, ölçme teknikleri ve 3D yazıcı işlemi öğretildi.