Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından belediye personeline iletişim eğitimi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına “İletişimde İkna ve Etkileme Becerileri” eğitimi verildi. Zeki Yüksekbilgili tarafından verilen eğitimde, katılımcılara ‘ne kadar iyi iletişimciyiz’ testi yapıldı. Katılımcıların iletişim kurma becerilerinin ölçüldüğü, iletişim kurma aşamasında yapılan yanlışların belirlendiği test sonrasında verilen eğitimde, etkili bir iletişim için izlenmesi gereken yollar aktarıldı.

Beden dilinin kullanımı ve insanları doğru dinlemenin önemine vurgu yapan Yüksekbilgili, “İletişimde iki ana kapı vardır: Söylediklerimiz ve karşımızdakinin anladıkları. Önemli olan iletişimde neyi ne kadar bildiğiniz değil, Bildiğinizi karşınızdakine ne miktarda aktarabildiğinizdir. Bilgilerinizi ne şekilde aktardığınız ve bu aktarım esnasındaki tutum ve davranışınız iletişim konusundaki başarınızdır. Aynı dili konuşsak bile kelimeler herkes için aynı manaya gelmez. İnsanlar iletişim için genetik olarak kodlanmışlardır” ifadesini kullandı.

Peter Druker’in ‘yönetim sorunlarının yüzde 60’ı hatalı iletişimden kaynaklanır’ sözünü dile getiren Yüksekbilgili, günümüzde iletişim olanaklarının artmasına rağmen sağlıklı iletişim kurulamadığını belirtti.