Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personelini lisans üstü eğitime teşvik etmek için Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) arasında, belediye personelini lisans üstü ve doktora eğitimine teşvik etmek amacıyla protokol imzalandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile birlikte KOÜ ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden üst düzey yöneticiler katıldı. Önümüzdeki 5 yıl boyunca geçerli olacak protokol ile ilk yıl 100, diğer 4 yıl için ise 50’şer kişi olmak üzere toplamda 300 personel lisans üstü eğitimini yapabilecek. Eğitim giderlerinin yüzde 50 Büyükşehir belediyesi, yüzde 20 KOÜ, yüzde 30 ise eğitim alacak personel tarafından karşılanacak.

İmza töreninde konuşan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Kentine, üniversitesine sahip çıkan bir yerel yönetim, bizde üniversitesine sahip çıkan bir kent özlemiyle, mutlaka üzerimize düşen derslere çok iyi çalışacağız. Bu noktada başkanımız personelin eğitim noktasında çıtayı yukarı çekme isteği ve bizim üniversitelerini tercih etmeleri huzurunuzda çok teşekkür ederim. Üniversitemizde konusunda çok iyi yetişmiş, deneyimli, arkadaşlarımız var. Belki yeterli olmayan bu üniversite-kent işbirliğini biraz daha yukarıya taşıma noktasında sorumluluk almak istedik. Başkanımızda sağ olsun bu konuda bize sorumluluk verdi. Biz tüm çalışan arkadaşların lisans üstü ve doktora düzeyinde eğitimi alarak, globalleşen dünyada teknik gelişmeleri, ekonomik gelişmeleri daha iyi analiz etmeleri, belediyeyi ve kentimizi de daha iyi ileriye taşımaları noktasında sorumluluk düştüğünü biliyoruz” dedi.

Öncelikle teknik personelin eğitim alacağını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Kocaeli üniversitesi ile yaptığımız işbirliği lisans üstü eğitim konusunda çalışanlarımızı teşvik ediyoruz. Önce teknik personelimiz, sonra sosyal ve diğer alanlardaki personelimizin lisan üstü eğitimlerini almaları, daha sonra doktoralarını yapmalarını istiyoruz. Doktora çok önemli bir şeydir. Lisan üstü eğitim yapan, doktorasını yapan, doçentliğini yapan arkadaşlarımız var. Bunların sayısının çoğalması benim hakkım. Çalışanlarımızı, personelimizi, gençlerimizi teşvik ediyoruz. öğrenmenin yaşı da olmaz, bunu ben özel olarak istedim. İlk dönemlerde konuştuk, yaptık, artık buna son noktayı koyuyoruz. Bundan sonra gençler lisans üstü, doktora ve diğer konularda üniversitelerimizle işbirliği içinde çalışacak. Kendini yenileyen arkadaşları daha çok seveceğiz, daha önemseyeceğiz, aranan insan olacak onlar. Bilgisini becerisini donanımını geliştiren ve aranan insanlar olmasını istiyoruz. Bu işbirliğinin şehrimize gençlerimize hayırlı olmasını ve fayda sağlamasını Allah’tan diliyorum” ifadelerini kullandı.