Çayırova’da engellilerin bilgisayar eğitimi alabilmesi için sınıfının açılışı Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Sosyal sorumluluk alanında projeler üreten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çayırova Mavi Ay Derneğiyle ortak geliştirilen projede, oluşturulan bilgisayar sınıfıyla hem engellilere hem de ailelerine eğitim verilecek. 10 Adet bilgisayarla 20 öğrencinin hizmet alacağı sınıflarda, görme engellilerinde bu projeden yararlanabilmesi için özel yazılımlar kullanılıyor.

Projeyi önemsediğini dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Mavi Ay Derneğimize uyguladığımız bu proje engellilerimize ve ailelerine bilgisayar eğitimi verecek. Görme engelli kardeşlerimizin de bu eğitimden faydalanacak olması ayrı bir güzellik. Umut ediyorum ki engelli istihdamında burası bir eğitim yuvası olacak. Farklı branşlar da eğitim verilecek sınıfta öğrencilerin istihdamında da önemli bir eğitim açığını kapatması bekliyorum" dedi.

Kocaeli AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Okur’da, bu projeyi farkındalık anlamında başarılı bulduğunu dile getirirken, "Büyükşehir Belediyemiz ve Başkanımız engelli kardeşlerimize eğitim konusunda sahip çıkmıştır. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmasına dönük çalışmalarla birlikte, bu proje de engellilerimizin hayatlarını rahatlatacak olmasıyla dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na bu çalışma için teşekkür ediyorum" diye konuştu.