Avrasya Maratonu olarak efsaneleşen ve ismi Vodafone 36. İstanbul Maratonu’nu olarak değiştirilen büyük koşuya binlerce sporsever katılırken, büyük yürüyüşe Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu izcilerde izci kıyafetleriyle katıldı.

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın verdiği startla başladı. Start noktasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile milletvekilleri ve bazı ilçe belediye başkanları da yer aldı.

Maratona Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu 7-11 yaş arası izciler ile kulüp liderlerinden İsmail Önder Samur, Yakup Atlı, Ayşat Han Atagün, İlhami Özkan, Selma Samur, Gülden Parlak, Ertan Silan katıldı. İki otobüs toplam yetmiş kişi ile yürüyüşe katılan Türkiye’nin örnek izcileri üç buçuk saat yürüyüşün ardından Beşiktaş’taki bitiş noktasına ulaştı. Yürüyüş boyunca pankart açan mavi beyazlı izciler marş söyleyerek çevredeki halktan büyük alkış aldı.