Kocaeli’de 91. yıl kutlamalarına anlam katacak yarış için geri sayım başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği Cumhuriyet Koşusu yarın gerçekleştirilecek. 3 km’lik Halk Koşusu 09.30’da, 10 km. koşusu ise 10.30’da başlayacak. Her iki koşusunun startı Seka Park’tan verilecek.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Atletizm Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilecek olan yarışma 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına anlam katacak. Öte yandan vatandaşlar Halk ve Sporcu dallarında gerçekleştirilecek ikinci Cumhuriyet Koşusu’na yoğun ilgi gösterdi. Yarışa katılmak için yerli ve yabancı çok sayıda atlet internet üzerinden başvuru yaptı. Yarışa binlerce vatandaşın katılması bekleniyor.

3 km. koşusuna ait göğüs numaraları; yarış günü olan 25 Ekim Cumartesi günü Sekapark’taki yarış alanı içinde kurulan masalardan da alınabilinecek. Tüm göğüs numaralarının teslimi kimlik ibraz edilerek sağlanabilecek. 10 km’lik koşunun startı Sekapark Otel önünden verilecek. Büyükşehir Belediyesi önünden devam edecek olan koşuda, eski gölcük yolu takip edilecek ve Lastik İş Sendikası önünden sahil şeridine dönülecek. Sahil şeridi boyunca iskeleyi takip edecek olan sporular Sekapark alanında koşuyu tamamlayacak. 3 km’lik Halk Koşusunun çıkışı Sekapark Oteli önünden verilecek. Güzergah; Sekapark alanı dahilinde tur atılarak geçilecek ve başlangıç noktasında bitirilecek.

10 km. ve 3 km. koşularının derece ve ödüllendirmeleri ayrı ayrı yapılacak. Tüm kategorilerde ilk 10 dereceye giren koşuculara nakdi ödül, ilk 3 dereceye giren koşuculara ise ayrıca, dercesine göre; 1.lik, 2.lik ve 3.lük madalyası verilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 25 Ekim Cumartesi günü gerçekleştireceği Cumhuriyet Koşusu için bir dizi trafik önlemi alındı. Bu çerçevede 09.00-12.00 arasında Sekapark ile Eski Gölcük Yolu araç trafiğine geçici süre ile kapatılacak. Koşu süresince araçlar D-100 ve D-130 Karayoluna yönlendirilecek. Trafik akışının sağlanması trafik görevlilerince yürütülecek.