Cumhuriyet’in 91. Yılı adına düzenlenecek olan Kocaeli Cumhuriyet Koşusu için kayıt işlemlerine devam ediliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 25 Ekim Cumartesi günü ikincisini gerçekleştireceği Cumhuriyet Koşusu ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 3 kilometre halk ve 10 kilometre sporcu kategorisinde gerçekleştirilecek yarışın başvuru süresi ise devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yoğun taleplerini karşılayabilmek ve başvuru işlemlerini daha kolay yapabilmeleri amacıyla İzmit Yürüyüş Yolu’nda stant açtı. Başvuruların alındığı stantta ayrıca koşu ile ilgili detaylı bilgi veriliyor. Stant başvuru süresinin dolacağı 23 Ekim Perşembe gününe kadar açık kalacak.

Yürüyüş Yolu üzerinde açılan standı çok sayıda vatandaş ziyaret ederek koşu ile ilgili bilgi alıyor. Vatandaşlar ayrıca başvuru formlarını doldurarak, 3 kilometrelik halk koşusuna katılma hakkı kazanıyor. Kocaelililer, Cumhuriyet Koşusu’na katılım şartlarını kolaylaştıran stant için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Öte yandan Cumhuriyetin 91. Yılı kutlamalarına anlam katacak olan yarışa, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 3 kilometre halk ve 10 kilometre uzun mesafe koşusuna katılabilmek için şu ana kadar toplamda bin 70 kişi başvuru yaptı. Sayının önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor. Yarışa Kocaeli’nin yanı sıra Sakarya ve Bursa’dan yoğun talep oldu. Antalya, Trabzon, Erzurum ve Van da yarışa ilgi gösteren diğer iller arasında. Bunun yanı sıra geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yabancı ülkelerden yarışa talep gözlendi. Etiyopyalı, Faslı ve Kenyalı atletler yarışta yer alma için başvurularını internet üzerinden gerçekleştirdi.

Başvuru işlemleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr’de yayımlanan bilgilere göre veya İzmit merkezdeki Seka Sporcu Eğitim Merkezi (SEKASEM) dahilinde kurulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu masasından yapılıyor. Başvuru süresi 23 Ekim Perşembe günü saat 17.00’ye kadar devam edecek. İzmit Yürüyüş Yolu’nda açılan stant da söz konusu sürenin bitimine kadar açık kalacak.

3 kilometre ve 10 kilometre koşularına ait göğüs numaraları; 21-24 Ekim tarihleri arasında, mesai saatleri içinde İzmit merkezdeki SEKASEM’de kurulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu masasından nüfus cüzdanı ibraz edilerek teslim alınabilecek. Yarışta 18 yaş üstü katılımcılar, kayıtlarını elektronik olarak yaptıktan sonra göğüs numarasını teslim alabiliyor. 18 yaş altı katılımcılar ise kayıt işlemlerinde görünen Veli Muvafakatnamesi’ni doldurup onaylattıktan sonra göğüs numarasını teslim alabilecek.

10 kilometre koşusuna katılacak sporculara göğüs numaralarının yanında bir adet zamanlama çipi verilecek.10 kilometre’lik koşunun startı Sekapark Otel önünden verilecek. Büyükşehir Belediyesi önünden devam edecek olan koşuda, eski Gölcük Yolu takip edilecek ve Lastik İş Sendikası önünden sahil şeridine dönülecek. Sahil şeridi boyunca iskeleyi takip edecek olan sporcular Sekapark alanında koşuyu tamamlayacak. 3 kilometrelik halk koşusunun çıkışı ise Sekapark Oteli önünden verilecek. Güzergah Sekapark alanı dahilinde tur atılarak geçilecek ve başlangıç noktasında bitirilecek.

10 kilometre ve 3 kilometrelik koşuların derece ve ödüllendirmeleri ayrı ayrı yapılacak. Her iki kategorileri de ilk 10 dereceye giren koşuculara nakdi ödül, ilk 3 dereceye giren koşuculara ise ayrıca derecesine göre 1.’lik, 2.’lik ve 3.’lük madalyası verilecek. Vatandaşlar, yarışmalarda verilecek ödül bilgilerine www.kocaeli.bel.tr adresinden ulaşabilir. Yarışmayla ilgili detaylı bilgiler 444 11 41 No’lu çağrı merkezinden ve 335 34 42 No’lu Cumhuriyet Koşusu danışma hattından alınabilir.