Darıca Kent Konseyi “Meme Kanseri Tedavisinde Yeni Gelişmeler” konulu bir seminer düzenleyerek, kanser konusunda bayanları bilinçli olmaya davet etti.

Darıca Belediyesi Meclis Salonu’nda Anadolu Sağlık Merkezi işbirliğiyle düzenlenen seminerde Prof. Dr. Serdar Turhal meme kanseriyle ilgili son derece önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı. Programın başında kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, bu tür seminerlerin önemine değinerek eğitim amaçlı etkinliklerin bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, Darıca Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen "Meme Kanseri Tedavisinde Yeni Gelişmeler" seminerinde yaptığı konuşmada, dünya her yıl 8 milyon insanın kanserden hayatını kaybettiğini belirterek, Türkiye’de kadınlarda meme ve troid, erkeklerde ise mesane kanserinin çok yaygın olduğunu söyledi. Meme kanserinin akciğer kanserinden sonra ikinci sırada olduğuna dikkat çeken Turhal, burada en büyük riskin yaş olduğunu kaydetti. Kadınlarda yaş arttıkça meme kanseri görülme oranının da arttığına işaret eden Turhal, kanserden korunmak için alkolden ve obeziteden kaçınılması, düzenli taramaların ihmal edilmemesi gerektiğini anlatarak, erken teşhisin önemli olduğunu vurguladı.