Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), kursiyerlerin sanat ve mesleki gelişimlerinin yanında bu yıl düzenlemiş oldukları değerler eğitim seminerleriyle her ay farklı konularda kursiyerleri bilgilendiriyor.

Ekim ayında Kocaeli’nde bulunan 44 kurs merkezinde sevgi üzerine verilen değerler eğitiminde kursiyerlere sevginin hayatımızdaki önemi vurgulandı. Sevgiyi konu alan eğitimler kursiyerlerden yoğun ilgi gördü.

KO-MEK, Kocaeli İl Müftülüğü ile birlikte gerçekleştirdiği değerler eğitimleri her ay farklı bir konu üzerinde duruyor. İl Müftülüğünün belirlediği vaize hanımlar, Kocaeli’nin dört bir yanında bulunan kurs merkezlerinde kursiyerlere değerlerimizi anlatıyor. Kasım ayında saygı ve sorumluluğu konu alan eğitimler kurs merkezlerinde verilmeye başlandı. Kasım ayı boyunca devam edecek “saygı ve sorumluluk” konulu eğitimlerde kursiyerlere, saygı eğitimi, ailede saygı, toplumda saygı, sorumluluk eğitimi, din ve sorumluluk ve ailede sorumluluk konuları ele alınıyor.

Kentsel kalkınma insanın ve toplumun iyi yetiştirilmesi ve geliştirilmesi bağlı olduğu için KO-MEK, meslek ve sanat eğitimlerinin yanında farklı eğitimler ve ürettiği projelerle Kocaeli halkının yanında yer almaya devam ediyor. KO-MEK Kursiyerlerine verilen değerler eğitimiyle toplumun değerlerini kavratmak ve hatırlatmak, yeni evrensel değerleri tanıtmak ve kazandırmak, değerlerin yozlaşmasını engellemeyi amaçlıyor. Bir Halk Üniversitesi olan KO-MEK, halk için yapılan yatırımı her şeyin üstünde tutarak bu yıl farklı projelerle Kocaeli halkına hizmet etmeye devam ediyor.