Dilovası Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı bugün Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın Başkanlığında gerçekleşti.

Dilovası Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı bugün Dilovası Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşti. Meclisin açılış konuşmasını yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Geçtiğimiz hafta büyük bir gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 91. Yılı ülkemizde olduğu gibi Dilovamızda da coşkuyla kutlandı. İnşallah 100. Yılında, 2023 yılında ülkemiz daha büyük hizmetler alarak daha kalkınarak ve daha çok gelişerek istenilen seviyeye gelmiş olacak ve hükümetimizin hedeflediği kişi başına milli gelir 25 bin dolar seviyesine gelecek ve insanlarımız daha güzel bir yaşam standardı yakalamış olacak. Ülkemiz hedeflerinin yanı sıra bizlerde Dilovamızın daha yaşanılabilir bir ilçe olması için hep birlikte çalışıyoruz. İnşallah burada alacağımız kararlar Dilovası halkı için daha hayırlı olur” dedi.

Başkan Toltar’ın açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçilirken, önemli gündem maddeleri içerisinde Dilovası’na yeni kurulan 11 parka isimler verildi. Vatandaşı ve sanayiciyi ruhsat almaya teşvik etmek için ruhsat ve iskan harçlarında yapılması düşünülen zammın yapılmaması oy birliği ile kabul edildi. Mecliste Hukuk İşleri ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde yapılan yönetmelik değişiklikleri gereğince kurulan icra şefliğin hayata geçmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerine ek olarak eklenen iki madde ile ilgili olarak ta açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Göreve geldiğimizde belediye bünyesinde hizmet veren kiralık araçlarının tasfiye edilmesi için çalışma başlattık. Belediyemiz en az giderle eşit ve adaletli hizmet vermek için çalışıyor. Belediyemiz bünyesinde bulunan kiralık araçların yerine belediyenin kendi araçlarını oluşturmak için başlattığımız çalışmaya iki yeni araç daha ekliyoruz. İki hayırsever tarafından belediyemize iki yeni araç hibe ediliyor. Şu ana kadar aldığımız araç sayısı 4 inşallah kısa sürede bu sayıyı 16 yapacağız”dedi. Başkan Toltar son olarak gündeme eklenen maddeyle ilgili olarak yaptığı açıklama da ise belediyeler arasında yapılan yardım çalışmaları kapsamında “Dilovası Belediyemizin bundan önce olduğu gibi bundan sonrada belediyelerimize destek olmaya devam edecektir. Bunun için Hamur Belediyemize iki yıllığına geçici olarak bir araç desteğimiz olacaktır” dedi. Gündem dışı maddelerde oy birliği ile meclisten geçti.