İzmit Belediyesi ve Kocaeli İŞKUR ortaklığında bu yıl 5.’incisi düzenlenen Engelsiz Kariyer Günü’nde engelliler, işverenlerle buluştu.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen Engelsiz Kariyer Günü’ne Kocaeli Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, AK Parti İzmit Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Nesrin Atar, firma yetkilileriyle çok sayıda engelli ve yakını katıldı. Kocaeli’ndeki etkinlik, engelli istihdamı kontenjan açığı bulunan firma ve işyerlerinin insan kaynakları yetkilileriyle iş arayan engellilerin buluşturulması amaçlanıyor.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yaptığı konuşmada, “Çok özel bir günde bir araya geldik. Çok içten ve samimi gösterilerinden dolayı Ritim Grubu’ndaki kardeşlerimi tebrik ediyorum. Düşmez kalkmaz bir Allah’tır. Bizlerinde 1 dakika sonra engelli olmayacağı kesin mi? Bunlar dünyanın gerçekleridir. Engelleri kabullenip, dezavantajlarını ortadan kaldırmalıyız. Parklarımızı, yollarımızı engelli kardeşlerimiz için daha iyi yapmaya çalışıyoruz. Bütün projelerimizi engellileri düşünerek hazırlıyoruz. Fakat bu konuda yapılanları yeterli görmüyor, daha çok büyük eksikliklerimiz olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi ise yaptığı konuşmada, ‘İlimizde 5 bin 676 adet engelli çalışması gerekiyor. Şuan bin 130’a aşkın işyerimiz engelli vatandaşımızı çalıştırıyor. İlimizdeki istihdam edilen engelli oranı yüzde 96’dır. İzmit Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz Engelsiz Kariyer Günü etkinliğin geçen dönemdeki verilerine göre 386 engellinin işe yerleştirildiğini görmekten büyük mutluluk duymaktayız” dedi.

Konuşmaların ardından Engelsiz Kariyer Günü’ne katılarak engellilere destek olan 18 firmanın yöneticisine teşekkür plaketi verildi. Daha sonra hazırlanan stantlarda engelli vatandaşlar iş başvurularında bulundu.