Gebze Belediyesi’nce açılan Trafik Eğitim Okulu’nda 2014 yılı içerisinde 7 bin 700 öğrenci trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrendi.

Gebze Belediyesi’nin önemli eğitim hizmetlerinden Trafik Eğitim Okulu’nda 2013-2014 eğitim yılında 700’ü anaokulu öğrencisi olmak üzere toplam 7 bin 700 öğrenciye uygulama trafik eğitimi verildi. Arapçeşme mahallesinde bulunan Trafik Eğitim Okulu’nda İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ile işbirliğinde eğitimler gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim ilköğretim 4. sınıf müfredatında bulunan trafik eğitimi dersi, uygulamalı olarak Gebze Belediyesi Trafik Eğitim Okulu’nda yapılıyor. Okullarından özel olarak servislerle alınan öğrenciler, önce trafik kurallarını teorik derste öğreniyor. Sinevizyon eşliğinde teorik dersi tamamlayan öğrenciler daha sonra, özel olarak hazırlanan parkurda uygulamalı ders görüyor. Akülü araba ve bisikletlere binen çocuklar, parkurda trafik kurallarını eğitmenler gözetiminde uygulamalı olarak öğrenmiş ve pekiştirmiş oluyor.

“Trafik kazalarını en az indirmenin başlıca yolu bilinçlenmek, trafik kurallarını doğru şekilde öğrenmek, öğretmekten geçiyor” diyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “ Trafik eğitiminin çocuklarımıza yolun başındayken verilmesi amacıyla kurulan okulumuzda ilçe milli eğitim camiamızla işbirliği içersinde çalışmalarımız sürüyor. İlköğretim düzeyinde öğrenim gören evlatlarımızın trafik kazalarına karşı bilinçlenmesi amacıyla verilen teorik ve pratik eğitimler kapsamında 2014 döneminde 7 bin 700 öğrencimiz okulumuzu ziyaret etti. Daha bilinçli bir nesil için okulumuzda çalışmalarımız ve eğitimlerimiz sürecek” dedi.