İzmit Belediyesi Eğitim Gençlik Spor Komisyonunun düzenlediği "Gençlerimizin Başarı Grafiğinin Yükseltilmesi İçin Aile İçi İletişim" konulu fikir toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı. İzmit Belediyesi Eğitim Gençlik Spor Komisyon Başkanı Yusuf Sami Çınar’ın konuşması ile başlayan toplantıda uyuşturucunun önlenmesi ve mücadele edilmesi ilgili fikirler tartışıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Doğan, “Eğitim gençlik spor komisyonumuz yeni döneminin ilk oturumunda uyuşturucuyla ilgili şehrimizde yaşanan sorunları dile getirerek, önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Gençlerimizin Bonzai başta olmak üzere, diğer bağımlılık yapacak maddeleri kullanarak hem fiziksel gelişimlerini hem de zihinsel ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkiliyorlar. Hatta bazen bu maddeler gençlerimizin hayatlarını kaybetmelerine neden oluyor. Geleceğin erişkini olacak gençlerimizin sağlığını kaybetmesi, öncelikle kendisi için ardından onu doğuran canından çok seven anne ve babası, akrabaları ve çevresi için milleti için çok büyük kayıp. Yarınlarda bu bireyler milletimizi oluşturacak. Bağımlılık içerisindeki bir bireyin aile kurması ve bu aileden doğan çocuğun sorunlu bir ailede sorunlu bir çocuk olmaktan başka bir şansı olmayacak. Mutlu aile mutlu birey yolunda bağımlılık yaratan maddelere karşı yaptığımız çalışmalar milli bir mücadeledir. Bu mücadelede göstermiş oldukları destekten dolayı, Üniversitemize, Millî Eğitim camiasına, Emniyet Teşkilatımıza ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu milli görevde hepimize görev düşüyor” dedi.

Toplumda anne babaların çocukları için rol model olduğunu belirten Başkan Doğan, “Sizin hiç farkına varmadığınız davranışlarınız çocuğunuzun beynine giriyor. Ailelerde başta anne baba olmak üzere tüm aile bireyleri davranışlarında çok dikkatli davranmalılar. Biz, İzmit Belediyesi olarak çocuklarımızı bu olumsuz davranışlardan uzaklaştırmak için canla başla çalışıyoruz. Belediyemizin etüt merkezleri ile çocuklarımızın sadece eğitimlerine destek olmak değil, onları okul dışında da kontrol altında tutmak ve ailelere yardımcı olmak istiyoruz. Onların spora yöneltip, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak istiyoruz. Hükümetimizin de bu konuya olan hassasiyetiyle birlikte bizde çalışmalarımızı daha da arttıracağız. Umut ediyorum ki bu toplantı bazı görüşlerin şekillenmesinde önemli rol oynar. Her şey sağlıklı ve güçlü bir gelecek içindir” diye konuştu.