Abonelerine kolaylık sağlamak amacıyla yeni bir uygulamaya geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Elektronik Belge Yönetim Sistemi’nden (EBYS) sonra Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) uygulamasına geçti.

Uygulama ile birlikte evraklar ve tebligatlar, ilgili kurum, kuruluş ve kişilerin KEP adreslerine [email protected] gönderiliyor. Böylelikle kağıt ve zaman israfının yanı sıra belge ve evrak tesliminde oluşan tereddüt ve ihtilafların önüne geçildi.

Fiziki mektuba karşılık e-posta kullanım oranı arttı. İSU Genel Müdürlüğü, bu değişim süreci içerisinde elektronik hizmetleri kullanarak teknoloji açısından en ileri gelişmişlik düzeyine ulaşma çalışmalarını sürdürüyor. İki yıl önce Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile bütün evrak ve yazışmalarını elektronik ortamda yapan Kurum, mevcut teknoloji düzeyini daha da ileri götürerek günümüzdeki geleneksel posta pulunun elektronik ortamda eşdeğeri olan KEP uygulamasına geçti.

31 Ekim’de uygulamaya geçen İSU, uygulamayı kullanan kurum, kuruluşu ve kişilere KEP adresi üzerinden yazışmaları sağlıyor. Uygulama ile birlikte artık evrak yerine yazışmalar elektronik olarak yapılmaya başlandı.

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) da, tarih, saat, dijital tanımlama logosu, içerik doğrulama ve kriptolama özelliklerinin yanı sıra en önemli yapısı değiştirilemiyor. KEP projesi kapsamında kullanılan zaman damgası, gönderilerin elektronik olarak orijinalliğinin bozulmadığı ve dokümanın değiştirilmediğinin hukuki delil olarak önem arz ediyor.

KEP sistemine, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile tüzel ve özel tüm kişiler üye olabilmekte. Her üye bir başka üyeye Kayıtlı Elektronik Posta İletisi gönderebilmekte ve alabilmekte. Gelen iletileri saklamak için ilave kota hizmeti ve cep telefonlarına hesaplarına KEP iletisi geldiğini belirten SMS ile bilgilendirme hizmetlerinden faydalanıyor.