Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit, Derince ve Körfez ilçelerinde, 7.3 milyon TL’ye mal olacak çalışma ile toplam 43,5 kilometre uzunluğunda içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşa edecek.

İSU Genel Müdürlüğü, il genelinde 8 bin 310 kilometre içmesuyu, 4.993 kilometre kanalizasyon ve 327 kilometre yağmursuyu hattı işletiyor. Her yıl artan nüfus ve buna bağlı olarak oluşan yerleşim alanları ile birlikte mevcut altyapı yetersiz kalıyordu. Bazı bölgelerdeki altyapının ekonomik ömrünü tamamlaması üzerine İSU, İzmit, Derince ve Körfez ilçelerinin çeşitli mahallelerindeki altyapıyı yenilemek ve yeni hatlar inşa etmek için proje hazırladı.

Bu proje kapsamında İzmit ilçesine bağlı Sanayi, Topçular, Bekirdere ve Yenimahalle, Derince ilçesine bağlı Fatih Sultan, Dumlupınar, Sırrıpaşa, Deniz ve Yavuz Sultan ile Körfez ilçesine bağlı Atalar, Yeniyalı ve Hereke Hacı Akif mahallelerinde altyapı yenileme çalışmaları yapılacak.

Derince Fatih Sultan Mahallesi Engin Sokakta bir süre önce başlayan hat yenileme çalışmaları sürüyor. Üç ilçede toplam 24,2 kilometre içmesuyu, 16,4 kilometre kanalizasyon ve 2,9 kilometre yağmursuyu hattının yapılacağı çalışmalar bir yıl sürecek. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte İzmit, Derince ve Körfez ilçelerine bağlı mahalleler, içmesuyu ve kanalizasyon altyapısının yanı sıra yapılacak yağmursuyu hattı ile yüzey sularından kaynaklanan su baskınlarının önüne geçilecek. 1 yılda tamamlanması planlanan proje, 7.3 milyon TL’ye mal olacak.