Türkiye’nin farklı illerinden gelerek, Kocaeli İtfaiye Eğitim alanında 3 haftalık bir eğitim alan itfaiyeciler sertifikalarını aldı.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Temel İtfaiyecilik Er Eğitim Programı 44. Grup Sertifika Töreni, İmperial Park Otel’de gerçekleştirildi. Düzenlenen sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Mali Hizmetler Daire Başkanı Hamza Bakkal, AFAD İl Müdürü Osman Saroğlu İtfaiye Daire Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, Müdahale Şube Müdürü Halit Köktürk, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu ve sertifika alan itfaiyeciler katıldı.

44. Grup Temel İtfaiyecilik Er Eğitim programını tamamlayan 25 itfaiyeciye sertifikaları verildi. Sertifika töreni öncesi 44. Grup adına konuşan itfaiyeci Süleyman Özen, yangınla müdahale eğitiminin kendilerine mesleki disiplin ve bilinç kazandırdığını belirtti. Kocaeli itfaiyesine bilgi ve tecrübelerini paylaştığı için teşekkür eden Özen, aldıkları eğitimin kendileri için çok faydalı olduğunu dile getirdi.

İtfaiyecilik evrensel bir meslektir diyen İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, "Bizler canlarımızı ortaya koyarak insanların yardımına koşan bir mesleğin mensubuyuz. Alevlerin içine girerek hayatlarınızı başkaları için riske atıyorsunuz" dedi. İtfaiyecilik yaşayarak öğrenilen bir meslektir. Kocaeli gibi sanayinin çok yoğun olduğu bir ilde itfaiyecilik adına edindiğimiz bilgi ve tecrübe çok fazla. Bu eğitim de bu bilgi ve birikimin paylaşımıdır. Türkiye Belediyeler Birliği ile yaptığımız eğitimlerin bize geri dönüşleri çok olumlu oluyor" dedi.

İtfaiyecilik eğitiminin çok büyük faydası olduğuna inanıyorum diyen Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol ise, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyecilik konusunda çok ileri bir seviyededir. Eğitim veren tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Sizlere meslek hayatınızda başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 44. Grup Temel İtfaiyecilik Er Eğitim programını tamamlayan itfaiyecilere sertifikaları verildi. Türkiye’nin genelinde yapılan 44. Grup Temel İtfaiyecilik Er Eğitim Programı’nda bugüne kadar 74 il, 283 ilçe, 11 ülke itfaiyesinden toplam bin 250 kişiye eğitim verildi. 44. Grup Eğitim Programına katılan itfaiyecilere Kocaeli İtfaiye Eğitim Alanı’nda teorik ve uygulamalı yangın, deprem, trafik kazalarına müdahale, yüksekten ve alçaktan kurtarma operasyonları, tehlikeli kimyasallara müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket tarzı konularında eğitim verildi.