Atık yönetimi sektöründe hizmet veren İZAYDAŞ, ülkenin önde gelen sanayi kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

İZAYDAŞ’ın ev sahipliği yaptığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Sanayi Odası’nın da desteklediği toplantı İzmit Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya, Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ersan Aytaç, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, KBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman, KBB Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Kemal Altunel, KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy, KSO Genel Sekreteri Mehmet Barış Turabi, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ile şirket yöneticileri ve İZAYDAŞ’ın müşterisi konumundaki endüstriyel atık üreticisi sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programda söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman, Kocaeli’nin Türk sanayisi için önemli bir kent olduğunu belirterek; "Biz Büyükşehir olarak çalışmalarımızı sanayicilerimizle ortak bir biçimde sürdürüyoruz. Bu işbirliği anlayışımızı her geçen yıl üzerine katarak sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ise programda, şirketin yatırımları, faaliyetleri ve çalışma sistemi hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Saraç, İZAYDAŞ’ın faaliyet alanları, yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili yatırımları, ara depolama tesisi, çöp sızıntı suyu arıtma tesisi ve HES yatırımları, şirket hakkında mali ve idari genel bilgiler, lisans ve kalite belgeleri, çevre laboratuarı, şirketin pazarlama stratejileri ve sosyal sorumluluk projeleri konusunda geniş bilgi aktardı. Saraç, "Biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İZAYDAŞ olarak, sanayicilerimizin üretim yapmasını ve ülke ekonomisini pozitif yönde etkilemesini istiyoruz. Sanayicilerimiz üretimlerini yaparken atık işlerini de bizler hallediyoruz. Biz her yıl gelişen teknolojiyi sistemimize katarak tecrübelerimizle birleştiriyor ve müşteri memnuniyetimizi de ölçümleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Sunumun ardından soru cevap bölümüne geçildi. Burada atık üreticisi sanayiciler, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası ve İZAYDAŞ yöneticilerinden oluşan heyete atık yönetimi ve çevre konusunda birçok konuyu tartışma fırsatı buldu. Program, toplantının ardından düzenlenen yemekle son buldu.