İZAYDAŞ, Atık Yönetim Paneli’nde kamu ve özel sektör temsilcilerinin yetkilileri ile bir araya geldi.

Atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu İZAYDAŞ, ’2023’e doğru atık yönetiminde yeni yaklaşımlar’ başlığı altında kısa adı TÜRKTAY olan Türkiye’de Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi Paneli’nde başrolü üstlendi. İki gün süren panelde iki oturumun başkanlığını yapan İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, atık yönetiminde kamu ve özel sektör temsilcilerinin, sektörün problemlerini karşılıklı tartışma ortamına koyma fırsatını iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

İZAYDAŞ, AGED, IFAT Eurasia, İSFALT, LASDER, PAGÇEV, TAYÇED, TÜDAM, TÜKÇEV ve TÜMAKÜDER gibi etkin kurum ve kuruluşların desteklediği TÜRKTAY paneli Ankara Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlendi. İZAYDAŞ Genel Müdürü ve TAYÇED Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Saraç, iki gün süren panelde ’Evsel atıkların düzenli depolama dışında alternatif yöntemlerle yönetiminin sağlanması’ ve ’Ambalaj atıklarının yönetimi ve yeni model önerisi’ başlıklı oturumların başkanlığını yaparken, ’Tehlikeli atıkların yönetimi’ başlıklı oturumda ise İZAYDAŞ Proje Şefi Onur Uludağ şirketin bu konudaki çalışmalarını detaylı bir sunum ile katılımcılarla paylaştı. Muhammet Saraç’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği (TAYÇED) adına da Başkan Yardımcısı Dr. Oğuz Can, derneğin çalışmaları ve hedefleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Oğuz Can yaptığı sunumda, atık sektörünün geldiği nokta ve mevcut durum analizleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Atık Yönetiminin tüm yönleriyle ele alındığı ve sonuçların bundan sonraki süreçte konuyla ilgili çalışmalara rehberlik etmesinin amaçlandığı panele, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Osman Kahveci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanı Ahmet Varır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Şube Müdürleri, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, çok sayıda akademisyen, STK temsilcisi ve sektörle ilgili kuruluşların temsilcileri katıldı.

İki gün süren TÜRKTAY panelinde oturumlardan önce bir konuşma yapan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Türkiye’nin sanayileşmesinin 1950’lerden itibaren hızlandığını ancak bu bilinçli ve özellikle çevre bakımından sürdürülebilir bir süreç olarak gerçekleşmediğini söyledi. Kahveci, “Bizim için çevreye saygı, inancımızın bir gereği olduğu kadar, varlığımızın ve gelecek nesillerimizin bekasının da ayrılmaz bir parçasıdır. Önümüzdeki yıllarda da inşallah aynı anlayışla çalışmayı, hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ise, TÜRKTAY’da yaptığı konuşmada, Türkiye’de endüstriyel tehlikeli atıkların bertarafı konusunda İZAYDAŞ’ın maalesef hala tek tesis olduğunu belirtti. Bir yıl önce yaptığı sunum ve konuşmasının hala güncelliğini koruyor olmasına dikkat çeken Genel Müdür Muhammet Saraç, atık yönetiminde kamu ve özel sektör temsilcilerinin, sektörün problemlerini samimi bir biçimde karşılıklı tartışma ortamına koyma fırsatını iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, panelde oturumlar öncesi verilen arada TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Osman Kahveci’yi, İZAYDAŞ’ın standında ağırladı. Genel Müdür Saraç, İZAYDAŞ’ın faaliyetleri ve yeni yatırımlarının yanında sosyal sorumluluk projelerinden de bahsederken, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın çevre bilinci ile büyümelerine katkı sağlayacak çalışmaları önemsiyoruz” dedi. Saraç, ilköğretim seviyesindeki çevreci çocuk İZAYCAN karakterinin hikâyeleri ve boyama kitabının yer aldığı seti, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Osman Kahveci’ye hediye etti.