İzmit Belediyesi’nin yaklaşık 5 yıl önce başlattığı elektronik atıkları toplama çalışmaları devam ediyor.

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda şimdiye kadar 85 ton e-atık toplandığı kaydedildi. Yetkililer, elektronik atıklar içeresinde başta civa olmak üzere ağır metaller bulunduğunu belirterek, ”Bu atıklar kontrolsüz şekilde atıldığında havayı, suyu ve toprağı kirleterek çevre felaketlerine yol açmaktadır. Bu gerçekten hareket eden İzmit Belediyesi 5 yıldan beri evlerden, işyerlerinden, kamu kurum ve kuruluşlarından elektronik atık toplayarak bunların geri dönüşümünü sağlamaktadır. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın da büyük destek verdiği çalışmalarımızı bundan sonra da devam ettireceğiz” dediler.

İzmit Belediyesi yetkilileri, ev ve işyerlerinde kullanılmayan, buzdolabı, çamaşır makinası, televizyon, bilgisayar, yazıcı gibi elektronik eşya bulunanların 318 00 77 numaralı telefonu aramaları halinde bunların belirtilen adresten alındığını da söylediler.

Ayrıca, İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından son bir ay içeresinde 6 ev, 3 işyerinden 5 adet çamaşır makinası, 5 adet buzdolabı, 16 adet monitör, 4 adet yazıcı, 10 adet bilgisayar kasası, 6 adet klavye ile çok sayıda çeşitli küçük elektronik eşya alındığını öğrenildi.