Geri Dönüşüme Destek Projesi’ne katkıda bulunan 25 okula, İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen törenle hediyeleri verildi.

Geri dönüşüm projesine destek olan okullara hediyelerinin verilmesi için düzenlenen törene İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Habip İlaslan ve destekte bulunan okulların müdürleri katıldı. Eğitime her zaman destek olmaya devam edeceklerini belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Asli görevlerimiz arasında olmamasına rağmen eğitime destek olmayı kendimize görev kabul ettik. Şimdiye kadar 60’dan fazla okula çok amaçlı salon, öğretmenler odası, veli bekleme yeri ve kütüphane kazandırdık. Her yıl binlerce öğrenciye etüt merkezilerinde ücretsiz eğitim verip kitap desteğinde bulunuyoruz. Milli Eğitim konusunda her şeyi devletten beklenmemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuya toplumun her kesimin sahip çıkıp destek olması gerekir. Çünkü eğitim kurumlarındaki çocuklarımız çok iyi şartlarda yetişmeli. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız bizim için çok önemlidir. İzmit kent merkezinde bazı okulların şehir dışına çıkarılması ve eğitim kompleks şeklinde hizmet vermesi gerekiyor. Bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz. Yaklaşık 10 yıldan beri sürdürülen geri dönüşüm çalışmalarında bir çok belediyeye örnek olduk. Sadece bu yıl içinde toplanan ambalaj atık miktarı 7 bin tonu geçti. Bunun 200 tonu okullarımızdan toplandı” dedi.

Yıl içinde geri dönüşüm projesine katkıda bulunarak yaklaşık 100 ton atık kağıt toplayan okulların isimleri şöyle: Nuh Çimento İlkokulu, Alikahya İlkokulu, Ford Otosan Ortaokulu, Topçular İlkokulu, Namık Kemal Lisesi, Leyla Atakan İlkokulu, Şehit Selçuk Gökdağ İlkokulu, Bilgi Köprüsü Anaokulu, Yarbay Refik Cesur Ortaokulu, Şehit Volkan Sabaz İlkokulu, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu, 24 Kasım Anadolu Lisesi, Mehmetçik İlkokulu, Kazım Karabekir Ortaokulu, 28 Haziran İlkokulu, Şehit Selçuk Gökdağ Ortaokulu, ODTÜ KYÖD Koleji, Ticaret Meslek Lisesi, Başöğretmen Ticaret Meslek Lisesi, Akmeşe İlkokulu, Ulubatlı Hasan Ortaokulu, Ulusal Egemenlik İlkokulu, Kuvayi Milliye İlkokulu ve Atatürk Endüstri Meslek Lisesi.

Okullara verilen hediyeler ise, 2 bin paket A4 kağıt, 6 adet projeksiyon cihazı, 12 adet diz üstü bilgisayar, 4 adet masaüstü bilgisayar, 2 adet yazıcı, 4 adet projeksiyon perdesi ile 1 adet Org teslim edildi.