İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlardan kullanılmış pilleri çöpe atmamalarını istedi.

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların kullanılmış pilleri çöpe atmamaları konusunda uyarı yapıldı. Kullanılmış pillerin içinde civa, kadminyum gibi ağır metaller bulunduğunu hatırlatan yetkililer, “Doğaya atılan bir pilin ortalama yok olma süresi 300 yıldır. Bu da 300 yıl boyunca pilin çevreye zarar vermesi anlamına gelmektedir. İzmit Belediyesi olarak bu gerçekten hareket ederek 5 yılı aşkın zamandır atık pilleri topluyoruz. Bunun için kentin 760 ayrı noktasına atık pil kutuları koyduk. Bir yıl içinde 5 tondan fazla atık pil toplandı. 2010 yılından beri toplanan atık pil miktarı ise 23 tona ulaştı” dediler.

İlgililer, vatandaşlardan ev ve işyerlerinde kullanılmış pilleri çöpe atmamalarını, bunları biriktirip en yakın pil kutularına ya da İzmit Belediyesi’ne getirmelerini de isteyerek, “Daha yaşanabilir, temiz ve çevre için hepimizin duyarlı olması gerekir” şeklinde konuştular.