İzmit Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçirilen mikro krediden şimdiye kadar 171 kişinin yararlandığı açıklandı.

Belediye yetkilileri, Kadıköy Mahalle Konağı’nda Kasım 2013 yılında faaliyete geçirilen mikro kredi şubesine başvuran 10 kişinin daha kredi almak için beklemede olduğunu belirterek, ”Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın girişimleriyle açılan mikro kredi şubesinin amacı, küçük meblağlarla özellikle ev hanımlarını üretime yönlendirmektir. Şimdiye kadar mahalle mahalle, köy köy gezerek binlerce kişiye mikro kredinin önemi anlatıldı. Bilgilendirmelerimiz halen devam ediyor. Her geçen gün mikro krediyle tanışan kadın sayısının artmasıyla birlikte kadının ekonomiye katılımı da artıyor. Aile bütçesine katkı sağlayan kadın kendini daha huzurlu hissediyor ve kendine güveni artıyor. İzmit Belediyesi olarak kadının ekonomik yaşama katılması ve güçlenmesi için çeşitli alanlarda çalışmalarımız sürmektedir” diyerek, krediden yararlanmak isteyenlerin Kadıköy Mahalle Konağı’ndaki mikro kredi şubesine başvurabileceklerini de söylediler.

Her geçen gün yaygınlaşarak daha çok ev hanımına hitap eden mikro kredi miktarının 100-1000 TL arasında değiştiği öğrenildi. Krediden yararlanacak ev hanımlarına, uzmanlar tarafından özellikle pazarlama konusunda önce eğitim veriliyor ardından da kredi kullandırılıyor. Ev hanımları da aldıkları krediyi 1 yıl içinde geri ödüyorlar. İlk kredisini düzenli şekilde ödeyen ev hanımları ikinci kez kredi kullanmak istediklerinde kredi miktarı 2 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Ev hanımlarının boş zamanlarını değerlendirmeyi hedefleyen mikro kredi sayesinde Türkiye genelinde binlerce kişinin işini kurup önemli kazançlar elde ettiği ifade edildi.