İzmit Belediyesi tarafından mahalle aralarında yapılan 7 pazar yeri için 6 milyon TL harcandı.

Toplumun sosyal yaşamında pazarların önemli yeri olan pazarların yeni ve güzel bir görünüm kazanması için İzmit Belediyesi, yoğun çaba sarf ediyor. İzmit Belediyesi tarafından, kapalı pazar projesi kapsamında, şimdiye kadar Kuruçeşme, Yeşilova, Yenişehir, Akmeşe, Plajyolu, Ayazma ve Yuvam Akarca’da yapılan pazarlar vatandaşların hizmetine sunuldu.

İzmit’teki pazar kültürünün her geçen gün hızla değiştiğini söyleyen Başkan Doğan, “Artık mahalle aralarında, cadde ve sokakları kapatarak kurulan pazar kültürü geride kalıyor. Pazarlar toplumumuzda önemli bir buluşma yeridir. Alışveriş yapılması yanında insanların birbiriyle görüştüğü, hal hatır sorduğu yerlerdir. Geleneklerimizin bugüne kadar bozulmadan gelen uzantıları arasındadır. Bu sebeple pazarlarımızı şehrimize ve halkımıza yakışır şekilde düzenliyoruz. Yapılan kapalı pazarlar sadece satış yapılan yerler değil, aynı zamanda düğün, sünnet gibi vatandaşların sosyal ihtiyaçları için kullanılan tesislerdir. İçerisinde Zabıta birimi, kafe, wc, çay ocağı, çocuk bakım ve emzirme odası, kurs yerleri bulunan pazarlarımız bölgemizin her türlü sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanmıştır. Bu sayede pazarcı kardeşlerimizde yağmurda, soğukta tente taşımak zorunda kalmıyorlar. Kapalı pazarlar sayesinde herkes rahat edip, mutlu oluyor. Hedefimiz kapalı Pazar sayısını daha da arttırmaktır” dedi.

İzmit Belediyesi tarafından ilk defa pazarcı esnafıyla vatandaşa ulaşım hizmeti de sunularak yaklaşık bir yıl içinde 81 bin kişinin semt pazarlarına ücretsiz ulaşımı sağlandı.