Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un maskotu kızıl pandanın adı belirlendi. Düzenlenen yarışma sonucunda kızıl pandaya “SEKO” ismi verildi.

Darıca hayvanat bahçesinde yer alan ve nesli tükenmekte olan Kızıl Panda’yı maskot olarak belirleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü yönetimi, geçtiğimiz ay başlattığı maskotun isim bulma yarışmasını sonuçlandırdı. 30 gün süren ve 30 Kasım’da son bulan yarışmaya, 8 bin 685 kişi isim önerisinde bulundu. Değerlendirme sonucunda kızıl pandanın ismi oy çokluğuyla “Seko” olarak seçildi.

İki kişinin belirttiği maskot ismi yarışması için Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübünde çekiliş yapıldı. Çekilişe Kulüp Başkanı İslam Yücel, yöneticiler ve koordinatörler katıldı. Çekiliş, 8 bin 685 kişi arasında ’Seko’ ismini yazan iki talihliden Ali Muhcu ile Serkan Şen arasında yapıldı. Yapılan kura sonucunda ise Ali Muhcu tabletin sahibi oldu. Serkan Şen’e ise ödül olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor takımın forması hediye edildi.

Seko ismi önerisinde bulunan ve yarışmayı kazanan Ali Muhcu ise yaptığı açıklamada, “Yarışmayı kazandığımdan dolayı çok mutluyum. SEKO’nun anlamı Türkiye’nin ve Kocaeli’nin en eski fabrikası olan Seka Kağıt Fabrikasının ilk iki harfi olan ’Se’ ile Kocaeli’nin ilk iki harfi olan ’Ko’ dan esinlenerek bu ismi buldum. İsmim önerimi değerlendirerek seçen Kağıtspor’a çok teşekkür ediyorum” dedi.