Kağıtspor Kulübü, Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Eden Sporcular Federasyonu ile eğitim çalışması başlatacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü, spor alanındaki başarı ve çalışmalarını yeni bir atılımla taçlandırmaya hazırlanıyor. Kağıtspor Kulübü, Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Eden Sporcular Federasyonu ile uyuşturucu ile mücadele konusunda geniş kapsamlı bir eğitim çalışması gerçekleştirecek. Kağıtspor’un en önemli üç saç ayağı olan sporcu, antrenör ve veli kimlikleri uyuşturucu ile mücadele konusunda kapsamlı bir eğitime alınacak. Eğitim seminerleri bizzat, Dünya Uyuşturucu ile Mücadele eden sporcular Federasyonu Başkanı K. Muzaffer Ilıcak ve ekibi tarafından verilecek.

Söz konusu işbirliğinin ilk adımı ise geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürlüğü’nde atıldı. Dünya Uyuşturucu ile Mücadele eden Sporcular Federasyonu Başkanı (DUMESF) K. Muzaffer Ilıcak ve As Bakanı Ahmet Kerim Kulçak, Spor Müdürü Doğan Ergün ile bir araya geldi. Toplantıda Kağıtspor bünyesinde gerçekleştirilecek eğitim seminerleri ile ilgili kapsamlı bir değerlendirme turu yapıldı.

Toplantıda görüşlerini dile getiren Dünya Uyuşturucu ile Mücadele eden sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı K. Muzaffer Ilıcak, uyuşturucu ile mücadelede en etkin yolun spor olduğunu vurguladı. Federasyonun ana felsefesinin, başta gençler olmak üzere toplumun her kesimine, uyuşturucunun insan vücuduna ne kadar zarar verdiğini anlatmak olduğunu kaydetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin spora verdiği önemi basından takip ettiklerini söyleyen ılıcak, "Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü de Türk sporuna önemli katkı sunan, başarılı bir takım. Burada yapacağımız çalışma ile uyuşturucu ile mücadele konusunda büyük bir hamle başlatmış olacağız. Verdikleri destek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Dünya Uyuşturucu ile Mücadele eden sporcular Federasyonu ile ön görüşmesi yapılan proje önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Proje kapsamında Kağıtspor’un başarı simgeleri olan sporcu, aile ve antrenör üçlemesi uyuşturucu ile mücadele konusunda eğitime alınacak. Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan seminerleri Dünya Uyuşturucu ile Mücadele eden sporcular Federasyonu Başkanı K. Muzaffer Ilıcak ve ekibi verecek. Seminer dönemi düzenlenecek festivalle noktalanacak.