Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Kar ile Mücadele timi Kentte ulaşımın aksamaması için 24 saat görev yapıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Altay, bölgemizi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava öncesinde İzmit, Kartepe, Derince, Körfez, Kandıra, Başiskele, Karamürsel, Gölcük ve Gebze ilçelerinde kar timlerinin göreve hazır olduğunu söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu hafta etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle tüm tedbirleri aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Altay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde toplam 214 personelin 91 araçla yolların kar yağışından kapanmaması için 24 saat boyunca görev yapacağını açıkladı.

İzmit merkezdeki kontrol noktalarından bazıları Umuttepe Hastanesi güzergahı, Gündoğdu Konutları, Radar Yolu, Kuruçeşme Irak Konutları, Santral yokuşu ve Kuruçeşme TOKİ Konutları olarak belirlendi. Ayrıca diğer ilçelerde birçok noktada ekipler, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için çalışıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ayrıca don olaylarının önüne geçmek amacıyla şehrin önemli noktalarında tuzlama araçları ile çalışma yapıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı kar ile mücadele timine takviye olarak DSİ ve Fen İşleri Daire Başkanlığı’na iş yapan müteahhit firmalardan JCB, Loder ve greyder desteği sağlandı. Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından köy muhtarlarına kışın yolların kardan kapanmasını önlemek için 33 adet bıçaklı traktör verilmişti.