22. Dünya Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek olan ve aralarında Tuba ve Mehmet Yakan çiftinin de bulunduğu Milli Takım Almanya’ya gitti.

Karate Milli Takımı, 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmek üzere, şampiyonanın yapılacağı Bremen kentine gitti. 107 ülkeden 966 sporcunun katılım göstereceği şampiyonada Türkiye, 9 kadın, 13 erkek sporcuyla mücadele verecek. Milli takım kafilesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü antrenörü İbrahim Erçin, bayanlar komitede Tuba Yenen Yakan, büyük erkeklerde ise Mehmet Yakan yer alıyor.

16 sıklette gerçekleşecek müsabakalar sonunda madalyaların 12’si ferdi, 4’ü takım mücadelelerinde sahiplerini bulacak. Şampiyonada iddialı olan Büyükşehirli Yakan çifti ile ilgili olarak bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Genel Sekreteri ve Branş Sorumlusu Fatih Özkaraaslan, “Kulübümüzün de antrenörü olan Milli takım antrenörümüz İbrahim Erçin ile kulübümüzün Dünya şampiyonu sporcuları Mehmet ve Tuba Yenen Yakan çifti ile gurur duyuyoruz. İyi bir hazırlık dönemi geçiren sporcularımızın Almanya’dan da başarılı döneceğine inanıyoruz” dedi.