Kartepe Belediyesi ilçedeki yeşil dokuyu korumak ve güzelleştirmek adına, Sarımeşe mahallesi Hergeleci İbrahim Er meydanına 55 çınar ağacı dikimi gerçekleştirdi.

Kamusal alanlara yönelik bakım çalışmalarını aralıksız sürdüren Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı peyzaj ekipleri Sarımeşe Hergeleci İbrahim er meydanında da çevre düzenlemesi çalışması yaptı. Ata sporu yağlı güreşlerinin önemli merkezleri arasında gösterilen ve yaz aylarında düzenlenen Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri ile pehlivanları ağırlayan güreş alanında bakım çalışmaları kapsamında gözden geçirildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı 3 kişilik peyzaj ekibi tarafından yürütülen bakım çalışması kapsamında güreş alanı çevresinde kuruyan ağaçlar sökülerek yerine 55 adet çınar ağacı dikildi. Alan çevresinde 5 metre aralıklarla estetik bir görüntü verilerek gerçekleştirilen dikim çalışması ile izleyiciler için de gölgelik alanlar oluşturuldu.

Bölge halkı tarafından da takdir gören peyzaj uygulamalarının, Belediye ekiplerince ilçenin farklı köşelerindeki kamusal ve yeşil alanlarda belirlenen iş programı kapsamında yeşili koruma ve çoğaltma çalışmaları devam edeceği bildirildi.