Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında gerçekleşen Kasım ayı meclis toplantısında 11 gündem maddesi görüşerek karara bağladı.

Kartepe Belediye meclisinin Kasım ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında belediyenin resmi internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye meclis toplantısında bir önceki aya ait tutanak özeti oylanarak kabul edildi.

Toplantıda Başkan Üzülmez, Ekim ayında Kartepe’de yaşanan üzücü olaylara değinerek helikopter kazasında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. İlçede yaşanan sel afetini can kaybı yaşanmadan atlattıklarını kaydeden Başkan Üzülmez, belediye ve devletin diğer kurumları ile sel mağdurlarının yanında olduklarını hatırlattı. Maddi kayıpların karşılanması yanında sel mağdurlarına destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Üzülmez, İSU yetkilileri ile yaptıkları görüşme hakkında da bilgilendirmede bulundu. Başkan Üzülmez, yaz aylarında olası kuraklık nedeniyle ötelenen alt yapı yatırımlarına hız verildiğini açıklayarak, alt yapı çalışmalarının ve ihale sürecinin başlatıldığının bilgisini meclis üyeleriyle paylaştı.

Başkan Üzülmez’in konuşmasının ardından mecliste 11 gündem maddesi tek tek görüşüldü. Meclis üyeleri ilgili müdürlüklerden gelen gündemdeki komisyon raporlarını oy birliği ile kabul edilirken teklif yazıları da görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.