Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen Geri Dönüşüm Uygulama çalışmaları kapsamında öğrencilere yönelik eğitim faaliyetleri de hız kesmeden devam ediyor.

Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, geri dönüşüm uygulama projesi kapsamında ilçedeki okullarda yapılan eğitim faaliyetlerini Hayrettin Gürsoy Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde devam ettirdi. Müdürlükte görev yapan Çevre Yüksek Mühendisi Gökçen Gönülay, tarafından verilen eğitimde Kartepe Belediyesi’nin kaynağında ayrı toplama çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Okulun toplantı salonunda gerçekleşen eğitimde Okul Müdürü Cüneyt Altun, Müzik Öğretmenleri Hale Çetinkaya, Esin Azazi, Zeynep Çakır, Resim Öğretmeni Besim Özdemir, İngilizce Öğretmeni Binnaz Yeni, Edebiyat Öğretmeni. Anıl Devge, Rehberlik Öğretmeni Çiğdem Aydın ve 80 kişilik öğrenci grubu hazır bulundu. Öğrencilerin ilgisinin yüksek olduğu eğitimde geri dönüşüme olan farkındalığı arttırmak için ambalaj atıkları, atık piller, atık bitkisel yağlar, elektronik atıklar hakkında bilgiler aktarıldı.

Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün yaptığı bu çalışmadan dolayı teşekkürlerini dile getiren Okul Müdürü Cüneyt Altun, ilerleyen zamanlarda bu eğitimlerin daha da sıklaştırılmasını, okul olarak geri dönüşümü önemsediklerini ve bu konuda öğrencilerinin de çok duyarlı olduğunu söyledi. Geri dönüşüm konusunda 7’den 70’e bütün Kartepe halkını bilgilendireceklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri eğitim çalışmalarının yeni yılda da süreceğini ifade etti.