Kartepe Belediyesi, işçi sağlığı ve iş güvenliği kapsamında belediye araçlarını kullanan personele, güvenlik tedbirleri hakkında eğitim verdi.

Kartepe Belediyesi, işçi sağlığı ve iş güvenliği kapsamındaki saha denetimlerinin ardından eksiklikleri belirlenen personele 2015 yılında iş güvenliği eğitim planı hazırladı. Personelinin iş yaşamı içinde güvenli, sorunsuz ve zahmetsiz çalışacak ortamlar sağlamak ve çalışanların can güvenliğini ön planda tutmak amacıyla Kartepe Belediyesi eğitimlere hız verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde iş güvenliği uzmanı olarak görev yapan Gizem Çoşan denetiminde, 4857 sayılı iş kanunu ve 6331 sayılı iş güvenliği kanunlarına bağlı olarak, belediye araçlarını kullanan personele güvenlik tedbirleri hakkında eğitimler verildi.

Araç içi can güvenliğinin en önemli adımı olan emniyet kemeri kullanımında tespit ettiği uygunsuzluklarla ilgili işlem başlatan ve personeli bilinçlendiren Coşan, “Güvenlik kontrollerimiz ve tedbirlerimiz yeni yılda artarak, kesintisiz olarak devam edecek. İş güvenliği kanunu kamuda 2016 yılında uygulamaya konacak. Bu uygulama yasal zorunluluk başlamadan belediyemiz bünyesinde uygulanmaya başlandı. Saha denetimlerini belediyenin dış birimleri olan Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün personeline yönelik yaptık. Denetimlerde eksiklikler belirlendi. 2015 yılı iş güvenliği eğitim planı hazırlandı. Belediyemiz ocak ayı itibarıyla başlayacak olan eğitimlerle belediye çalışanlarının iş güvenliği kavramlarını öğrenmelerinin sağlanması ve iş güvenliği kültür oluşturulmasını amaçlamaktadır” dedi.