Bir çok ulusal ve uluslararası başarılara imza atan Kartepe Belediyesi Gençler Birliği Spor Kulübü sporcusu karateciler, Yalova, Sakarya ve Samsun’da yapılacak müsabakalar için de hazırlıklarını tamamladılar. Lig maçlarıyla da tecrübelerini artıran Kartepe Belediyespor’un karatecileri katılacakları şampiyonlarda da çok iddialılar.

Kartepe Belediyesi’nin spor okulları bünyesinde kurulan karate takımında yer alan Kartepe Belediyespor Gençler Birliği kulübü karatecileri 27 Eylül’de Sakarya’da başlayan Marmara Bölgesi İller Arası Karate Ligi’ne 30 sporcu ile katıldı. Kartepe Belediyesporlu karateciler, toplamda 6 maçtan oluşan 2014-2015 Karate Ligi’nde bu yıl 3, gelecek yıl da 3 maç sonucuna göre takımların derece alacağı lig Sakarya’da iyi bir başlangıç yaptılar. Komşudaki maçlar sonucunda 15 madalya alan karateciler bu hafta sonu 18-19 Ekim Yalova ve haftaya da 25 Ekim Sakarya’da yapılacak müsabakalara da aralıksız hazırlandı.

Lig maçlarıyla tecrübe kazanan sporcuların asıl amaçları ise 20 Kasım 2014 tarihinde Samsun’da yapılacak olan Ümit Gençler Türkiye Şampiyonası ve 2015 Şubat ayı içerisinde yapılacak Minik ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası’nda Kartepe’yi temsil ederek iyi sonuçlar alıp milli takımlara sporcular yetiştirmek.