Kartepe‘de bakım ihtiyacı olan yaşlı, felçli ve kimsesiz hastalara yönelik hizmet veren Yaşlı Bakım hizmeti, artık hafta sonları da ilçe halkına hizmet verecek.

Doğumdan ölüme kadar her vatandaşa hizmet sloganı ile sosyal yardım çalışmalarını genişleten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, sosyal belediyecilik kapsamında yer alan Yaşlı Bakım Hizmeti’ni (YAŞBAK) kesintisiz devam ettirirken yaptırdığı iyileştirmelerle hizmet süresini ve kalitesini de artırdı. 2015 yılında da bunu daha ileri taşıma hedefindeki Başkan Üzülmez, Yaşlı Hasta- Evde Bakım Hizmeti olan YAŞBAK hizmetinin, 3 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere hafta sonları da ilçe halkının hizmetine sunacakları müjdesini verdi. Halen hafta içi mesai saatlerinde ilçe genelinde bulunan 65 yaş üstü bakım ihtiyacı olan kişilerle, 65 yaş altında felçli ve kimsesiz yatalak hastaların evde bakımlarını üstlenen YAŞBAK ekibi yeni yıldan itibaren hafta sonları da mesai saatlerinde hizmet vermeye devam edecek.

Kartepe genelinde hasta ve yaşlıların evde sağlık bakımlarının yanı sıra küçük çaplı onarım işlerini de yapan YAŞBAK hizmetinin, gördüğü ilginin kendilerine gurur kaynağı olduğunu belirten Başkan Üzülmez, “Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve Sağlık Birimi sorumluluğunda hizmet veren Yaşbak ekibi; bu çerçevede özel donanımla hazırlatılan araçlarıyla, zabıta tarafından ön tespit ile sosyal güvencesi ve durumları adreslerinde tespit edilen evlerde, bakım hizmeti alacak kişileri ziyaret ediyor, sağlık konuları ve evdeki arızalarıyla ilgileniyor. Araçta görev alan tekniker ile hemşire tarafından verilen hizmette hasta nakli yapılmazken gidilen evlerde enjeksiyon, pansuman ve serum takılması gibi konularda hizmet verirken, Teknisyen ise evlerde ki küçük çaplı tamiratlar, elektrik, tesisat arızaları gibi konularda yardımcı oluyor. Yılbaşından itibaren hafta sonları mesai saatleri içinde şefkate muhtaç insanların ayağına gitmeye devam edecek YAŞBAK ile sosyal sorumluluğumuzu da yerine getiriyoruz” dedi.