Kartepe’yi turizme uygun hale getirme çalışmaları kapsamında, Belediye ekiplerince son 7 ayda ilçe genelindeki güzergahlara 23 bin ton asfalt serimi yapıldı.

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler güzel havaların da elverdiği zaman diliminde yedi aydır çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Alt yapı sorunu olmayan bölgelerde belirlenen program dahilinde süren asfaltlama çalışmalarında ekipler ana arter ve ara arter güzergahlarda 16 bin metrekare uzunluğunda toplam 42 sokak üzerine 23 bin ton asfalt sererek şık ve güvenli yolları bölge halkının hizmetine sundu. Ekipler önceki gün Rahmiye, Harem, Arslanbey mahalleleri ve Bağlar sokak üzerinde yol iyileştirme düzenlemelerini ve asfalt çalışmalarını tamamladı.

Belediyenin kendi ekip ve ekipmanı ile ilçe genelinde sürdürdüğü asfaltlama çalışmalarını yakından takip eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Yağışlı havalar öncesi göreve geldiğimiz günden itibaren yürütülen asfaltlama çalışmalarında ekiplerimiz yolların iyileştirilmesi yanı sıra yama tamiratlarını da yaptı. Görevde bulunduğumuz ilk 7 aylık sürede Kartepe’ye 23 bin 150 ton asfalt serildi. Halkımıza daha şık ve kullanışlı yollar sunmak ve asfaltsız cadde bırakmamak üzere alt yapı sorunu olmayan bölgelerdeki çalışmalarımızı güzel havalarda aralıksız devam ettireceğiz” dedi.