KO-MEK Aile Okulu mezunları sertifikalarını Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden aldılar.

Bir eğitim yuvası olan KO-MEK, kursiyerlerine verdiği teknik ve mesleki eğitimlerin yanında onların eğitimli ve bilinçli bireyler olmaları için bu yıl farklı projeler ile halka hizmete devam ediyor. Bu yıl uygulamaya başladığı “KO-MEK Aile Okulu” ile kursiyerlerine kaliteli bir yaşam sunmak ve daha bilinçli bir toplum oluşturmayı hedefleyen KO-MEK, mezuniyet töreni düzenledi. Tören Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ve eğitimin son seminerini veren Mehtap Kayaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Mezuniyet töreninde konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “KO-MEK ilk kurulduğu günden beri Halk Üniversitesi adını taşıyor. Artık Aile Okulu olarak adlandırılıyor. Bunu duydukça çok mutlu oluyorum. Çünkü aile toplumumuzun temel taşıdır. Aile güzelleşti mi, her şey güzelleşecektir. Tabi bu konuda hanımlara büyük iş düşüyor. Çünkü evin hanımı hasta, mutsuz olursa evin beyi de hasta ve mutsuz olur. O yüzden hanımlarımız ailelerin, toplumun huzuru mutluluğu için kendilerini geliştirecekler” dedi.

KO-MEK Aile Okulu’nun ‘Aile İçi İletişim’ adlı seminerini veren Psikolog Mehtap Kayaoğlu, ”İletişim, bir ailenin mutluluğu için çok önemlidir. İletişimde iki kişinin birbirini fark etmesiyle başlar. Bir şeyin iletişim olması için iki sistem arasında gidiş geliş olmalıdır. Aile içinde iletişimde de başarılı olmanın temel yolu da önce kendini tanımaktan geçer. Normal ve sağlıklı iletişim yapılanması oluşturan, sağlıklı düşünme modeli geliştiren kişiler hasta olmaz, iletişim çatışması yaşamaz. Sorunları olacaktır fakat bunları hastalığa çevirmez. Bu yüzden aile içinde iletişimi sağlam temeller üzerine kurmalıyız. Çünkü küslük duvar örmek demektir. Bundan dolayı da aile içindeki ilişkilerde, iletişimlerde küslüğe yer yoktur. Aile içinde bunlar olursa çocuklarında dünyaya anne ve babalarının gözüyle baktıkları için onlarda da bu iletişim sorunları olacaktır” şeklinde konuştu.

6 hafta boyunca süren KO-MEK Aile Okulu eğitimlerine katılan kursiyerler sertifikalarını Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ve Daire Başkanlarının elinden aldı. Sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere Ali Çankırılı, Mehtap Kayaoğlu ve Nurten Ceceli Alkan’ın kitaplarından oluşan kitap seti hediye edildi.