Kocaeli Bilim Merkezi, Bursa’da gerçekleştirilen Bilim Merkezleri Sempozyumu’na katıldı.

Eski Seka Kağıt fabrikasının restore edilmesiyle kurulan Kocaeli Bilim Merkezi bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu’na katıldı. Uluslar arası katılımlı olarak Bursa Bilim Merkezi, NAMES (Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bilim Merkezleri Birliği) ve TÜBİTAK ortaklığıyla gerçekleştirilen sempozyumda, Kocaeli Bilim Merkezi bir oturuma ev sahipliği yaptı.

7-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu’na 14 farklı ülkeden 200’e yakın yönetici, bilim iletişimcisi ve uzman katıldı. ‘İnovasyonun Keşfi’ ana temasıyla düzenlenen ve 3 gün olarak planlanan sempozyumda, yeni bilim merkezlerinin kurulması ve işletilmesine destek olmanın yolları tartışıldı. Ayrıca sempozyumda dünyada Bilim Merkezlerinin rolü, sürdürülebilir işletme modelleri, eğitimdeki yeni uygulamalar, yerli üretim ve atölye içerikleri gibi konular hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu

Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu’nda, Kocaeli Bilim Merkezi’nin ev sahipliğinde bir oturum düzenlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni Müzeler Şube Müdürü Halil Zorlu’nun temsil ettiği oturumda Kocaeli modeli anlatıldı. Okul dışı öğrenme ortamlarında bilim merkezlerinin önemi başlıklı oturumda Kocaeli Bilim Merkezi’nde yapılan ve yapılacak olan projelerin sunumu gerçekleştirildi.