Kocaeli Üniversitesi’nde yeni rektörün belirlenmesi süreci bugün yapılan oylama ile başladı. Üniversite bünyesinde çalışan akademisyenler, rektör olarak Prof. Dr. Sadettin Hülagü’yü görmek istediklerini oyları ile belirttiler.

Kocaeli Üniversitesi’nde Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu’nun Rektörlük süresinin sona ermesi ve mevzuat gereği yeniden aday olamaması sebebiyle yeni rektör heyecanı yaşanmaya başladı. Yeni Rektörün belirlenmesi sürecinde bugün seçime giden Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri, üniversitenin başında rektör olarak görmek istedikleri kişiyi belirlemek için oy kullandı. Toplam 931 akademisyenin oy kullandığı seçimlerde, 8 profesör ise rektör adayı olarak öne çıktı. Rektörlük görevine adaylığını koyan Prof. Dr. Nurettin Abut, Prof. Dr. Başar Çolak, Prof. Dr. Ali Demirci, Prof. Dr. Özdal Dillioğlugil, Prof. Dr. Esat Harmancı, Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Prof. Dr. Mithat Fırat Özer ve Prof. Dr. Recep Tarı seçimler sonucunda üniversitenin kazanmasını istediklerini belirterek bir dostluk tablosu çizdiler.

Kocaeli Üniversitesi’nde yapılan seçimler sonucunda akademisyenlerden en fazla oy alan Rektör Adayı, 291 oy ile Prof. Dr. Sadettin Hülagü oldu. Seçimler sonrasında Kocaeli Üniversitesi’nin yeni rektörünün belirlenmesi için oylamadan birinci çıkan Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile birlikte, 263 oy alan Prof. Dr. Ali Demirci, 211 oy alan Prof. Dr. Başar Çolak, 41 oy alan Prof Dr. Recep Tarı, 28 oy alan Prof. Dr. Esat Harmancı ve 18 oy alan Prof. Dr. Nurettin Abut YÖK tarafından yapılacak olan mülakata katılacak. YÖK tarafından yapılacak olan mülakatta başarılı bulunan 3 rektör adayının ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’na atama yapması için Cumhurbaşkanlığı makamına gönderilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocaeli Üniversitesi Rektörü’nün kim olacağını belirlemesinin ardından 10 Kasım tarihinde yeni rektörün göreve başlaması bekleniyor.

Öte yandan geçtiğimiz 23 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan sıfatıyla bir programa katılmak amacıyla geldiği Kocaeli’de, aynı zamanda kendi doktoru olan Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye sürpriz bir ziyaret yaparak Hülagü’yü evinde ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Hülagü’nün evinde yaklaşık 1 buçuk saat kaldıktan sonra Kocaeli’den ayrılmıştı.