Kocaeli’de lale dikimi için Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri Kocaeli genelinde lale ekimi için hazırlık çalışmalarını başlattı. 1,5 milyon lale’nin ekilmesi planlanan başta Sekapark alanı olmak üzere diğer merkezlerde soğanlarının ekimi öncesi lalelerin ekileceği parteller hazırlanıyor.

Laleler yoğunlukla toplam 500 dönüm üzerine kurulu ülkemizin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Sekapark alanında ekilmesi planlanıyor. 15 Kasımda ekilmeye başlanacak lale soğanlarının nisan ayında açması öngörülüyor. Nisan ayında rengârenk lalelerle baharı karşılayacak Sekapark için Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri, bugünlerde hummalı bir çalışma yürütüyor.

Toplam 10 bin metrekare alana ekilen farklı renklere sahip laleler kenti süsleyecek. Sekapark’a ekilen lalelerle çeşitli figürler oluşturulacak. Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yoğun ve titiz çalışmasıyla oluşturulan figürler arasında pepe, bebe, Hacivat-Karagöz, deniz, güneş, yunuslar, baykuş, kilim deseni, kuğu, Türk Bayrağı, yelkenli ve kalpler yer alacak.