Türkiye’de ilk kez Kocaeli’de hayata geçirilecek olan Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi’nin (METİSKOP) proje ortakları Fransa saha incelemesi yaptılar.

Türkiye’de ilk kez Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kocaeli Sanayi Odası ortaklığında hayata geçirilecek olan METİSKOP için Fransa’da saha incelemesi yapıldı. İnceleme 21-25 Ekim 2014 tarihinde Paris Ticaret Odası rehberliğinde Fransa’nın Paris şehrinde gerçekleşti.

Proje kapsamında yapılan toplantılarda Paris Ticaret Odası mesleki eğitim merkezi güvenlik kuralları ve düzenlemeleri ile eğitim alanları uygulamaları incelendi. Program kapsamında Fransa Mercedes Bakım Onarım Merkezi’nin iş güvenliği ve işçi sağlığı uygulamaları hakkında teknik incelemelerde bulunuldu. Paris Ticaret Odası’nın da destek verdiği eğitimlerde yerel iş güvenliği kanun ve yönetmelikleri üzerinde de çalışmalar yapıldı. İş sağlığı alanında okullarda neler yapıldığını yerinde görüldü.

Proje kapsamında Türkiye’de ilk defa mesleki eğitim alanında iş sağlığı güvenliği laboratuvarı ve Ortak Sağlık Güvenlik Birimi kurulacak. Proje kapsamında online İSG eğitim platformu kurulacak ve 20 teknik personel C sınıfı İSG uzmanlığı eğitimi alacak.